Еко къмпинг Батак

Резервации: 0894 20 99 11

Условия за резервация


Обратно към цени

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ

Всяка резервация на къмпинг Батак се прави спрямо следните условия за резервация. Правейки резервацията и настанявайки се на къмпинга вие се съгласявате с всички условия по-долу:

I. УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИИТЕ:

1. Поради ограничения капацитет на къмпинга за резервация на място за палатка, кемпер или каравана, както и при наемане на наша каравана е нужна резервация като резервациите се предплащат на 100%.
2. В определени случаи могат да бъдат извършвани резервации без предоставяне на капаро, като гостите биват уведомявани своевременно.
3. При резервации за място за кемпер или палатка, които не са капарирани предварително мястото се запазва до 18:30 часа в деня на пристигане, освен ако не сме уведомени изрично за по-късно пристигане.
4. За издаване на фактура, моля изпратете вашите данни на welcome@campingbatak.com или на място.

II. АНУЛАЦИИ И ПРОМЕНИ ПО РЕЗЕРВАЦИИТЕ

Ние разбираме, че понякога плановете се променят, като нашата цел е да предоставим услугата, за която нашите клиенти са предплатили и когато това е невъзможно им предоставяме допълнителна възможност да използват предплатената резервация както следва: 1. В случай на анулиране, неизползване или промяна на вече платена резервация от страна на клиента, ние възстановяваме при поискване заплатената сума, като се начислява неустойка.
2. Анулации без неустойка се правят до 45 дни преди датата на настаняване, освен ако не е уговорено друго в писмен договор. При възстановяване на заплатена сума всички разходи по превода (банкови такси, такси по кредитни карти и други) са за сметка на клиента. Начислява се 30 лв административна такса, когато отмяната на резервацията е по желание на клиента или форсмажорни обстоятелства.
3. За анулации между 45 и 15 дни преди датата на настаняване се дължи неустойка от 50% от цялата сума, освен ако не е уговорено друго в писмен договор. За неустойката от 50% се издава ваучер с валидност 12 месеца от датата на плащането, който може да се ползва за всички услуги на къмпинга и може да бъде прехвърлян на 3-ти лица.
4. За анулации до 15 дни преди датата на настаняване къмпингът не възстановява суми, освен ако не е уговорено друго в писмен договор. За предплатената сума се издава ваучер с валидност 12 месеца от датата на плащането, който може да се ползва за всички услуги на къмпинга и може да бъде прехвърлян на 3-ти лица.
5. При възстановяване на заплатена сума всички разходи по превода (банкови такси, такси по кредитни карти и други) са за сметка на клиента. Начислява се 30 лв административна такса, когато отмяната на резервацията е по желание на клиента или форсмажорни обстоятелства.
6. Къмпингът възстановява 50% от предплатената сума за отменени резервации, когато отмяната е по независещи от нас причини включително природни бедствия, наводнения, земетресения, горски пожари, снеговалеж, пандемии и форсмажорни обстоятелства. От възстановената сума се приспадат банковите такси и 30 лв административна такса.
7. При предсрочно напускане на къмпинга (преди датата на тръгване) ние не възстановяваме предплатени нощувки.

III. УСЛОВИЯ НА КЪМПИНГА

1. Работното време на рецепцията на къмпинга е всеки ден от 9:00 до 19:00, като през юли и август работното ни време е от 9:00 до 21:00. За настаняване след 20:00 в дните от неделя до четвъртък (или след 21:30 в петък и събота), молим свържете се с нас предварително. От 10 до 30 септември работното време на рецепция е сутрин от 9:00 - 10:00 и вечер от 19:00 - 20:00 часа.
2. Гостите могат да пристигат след 13:00 на обяд в деня на своята резервация. Часът за освобождаване при наемане на каравана собственост на къмпинга е до 12:00 на обяд в деня на тръгване. За гости със собствени палатки, кемпери или каравани часът на напускане е 13:00 в деня на тръгване. При оставане след 13:00 се заплаща такса от 3 лв на човек, срещу която гостите получават кредит, който може да бъде използван за консумация, наем на каяк или колело, както и други стоки и услуги предлагани на къмпинга. След 19:00 се заплаща такса нощувка.
3. Къмпингът предоставя за ползване на своите гости терен за разполагане на палатка, кемпер или каравана, както и 4 тоалетни и 3 душa. За големи групи и организации могат да бъдат осигурени допълнителни временни тоалетни или душове, като те се предоставят след договорка между двете страни, като за целта се изготвя изричен писмен договор между двете страни указващ броя допълнителни тоалетни или душове, срок за построяване, както и броя посетители.
4. Къмпингът предлага интернет, като поради независещи от нас причини ние не гарантираме достъпа до интернет 24 часа в денонощието или по време на вашето посещение.
5. Къмпингът предлага ограничен на брой покрити площи на своите гости и в случаи на дъжд, сняг или силно слънце гостите могат да донесат собствени шатри, навеси и други подобни временни конструкции. Тъй като времето може да бъде променливо съветваме всеки гост да носи подходяща за сезона и времето екипировка.
6. Къмпингът предлага връзка към електрически контакти и изводи за вода. Поради независещи от нас причини токът и водата могат да бъдат временно или постоянно спряни при аварии на EVN или ВиК. Къмпингът не носи отговорност и не възстановява суми за нощувки при спиране на тока или водата.
7. Сезонни каравани (паркирани на къмпинга за целия сезон) могат да бъдат оставени до 6-ти септември. След 6-ти септември сезонните каравани могат да останат на къмпинга само при присъствие на собственика на караваната. След 6-ти септември къмпингът не носи отговорност за сезонни каравани паркирани на къмпинга.

IV. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ
1. Гостите могат да ползват само един вид отстъпка, свързана с настаняване в къмпинга или други предлагани услуги по време на престоя им.
2. Къмпингът може да предложи и допълнителни услуги (извън тези описани на интернет страницата ни) при предварително запитване от гостите - например осигуряване на дърва за огрев, хладилни витрини за съхранение на храна при престои на групи, приготвяне на барбекю, автобусен превоз, туристически гидове и други, като тези услуги се заплащат допълнително по споразумение.

V. ПРАВИЛА НА КЪМПИНГА:

Ние не обичаме да налагаме правила, но за да осигурим комфорта и приятното прекарване на къмпинга на всички наши гости създадохме няколко прости правила, които са базирани на основни принципи включващи уважение към другите гости, съобразителност и сигурност:

1. Шумът генериран от нашите гости трябва да е в рамките на нормалното по всяко време на деня с оглед на това, че къмпингът се намира в курортен комплекс. След 22:00 и преди 9:00 шумът от телевизори, радио апарати и т.н. трябва да бъде сведен до минимум. Нашите критерии за определяне нивото на шум са, че ако вашият съсед по палатка или каравана чува това, което слушате или правите, то тогава шумът е прекалено висок. Гости на къмпинга нарушаващи това правило ще бъдат предупредени приятелски, като при втора забележка могат да бъдат изгонени по преценка на управителя на къмпинга без възстановяване на парите платени за нощувка.
2. Управителят има право да откаже достъп на лица на територията на къмпинга (или да ги изгони от територията на къмпинга), когато същите застрашават сигурността на останалите гости, имат неподходящо държание, нарочно рушат или неспазват хигиена на общите части на къмпинга, използват необезопасена екипировка или превозни средства, или друга причина по преценка на управителя.
3. Забранено е използването на наркотици, злоупотребата с алкохол и извършването на други дейности забранени от закона. Управителят на къмпинга може да изгони всяко лице нарушаващо това правило по своя преценка, както и да уведоми органите на реда.
4. Забранено е сеченето или увреждането на дърветата на територията на къмпинга, както и внасянето на дървен материал от всякакъв вид без разрешително за добив от съответните власти.
5. Всички домашни любимци трябва да бъдат контролирани и отпадъците от тях събирани. Не се допускат агресивни домашни любимци.
6. Забранено е храненето на бездомните кучета и котки.
7. Когато използвате нашите контакти за ток за захранване на каравана, кемпер или палатка, моля уверете се, че вашият контакт, кабел, електрическа инсталация и уреди са изрядни. Забранено е включването към нашата мрежа на дефектни или неизправни уреди.
8. Всички малолетни лица (под 18 години) на къмпинга трябва да бъдат наблюдавани и придружавани от родител с оглед на това, че къмпингът се намира до вода и има изводи за ток на територията му.
9. Всички гости трябва да бъдат регистрирани на рецепция. Забранено е влизането на територията на къмпинга без регистрация на рецепция.
10. Забранено е паленето на огън извън обозначените места, изпускането на обратни води от каравани/кемпери, както и изхвърлянето на хранителни останки на територията на къмпинга.
12. Всеки гост е длъжен да събира боклука. Забранено е изхвърлянето на боклуци на територията на къмпинга.
13. При организирани събития, когато се налага внасянето на допълнителни материали, конструкции и съоражения гостите са длъжни да гарантират сигурността на използването им, както и при напускане да почистят след себе си в рамките на деня на напускане.
14. Забранено е миенето на автомобили, каравани или кемпери на територията на къмпинга.
15. Забранено е чупенето и увреждането на собствеността на къмпинга включително бани, тоалетни, мивки, изводи за вода и ток. Гости увреждащи собствеността на къмпинга заплащат нанесените щети и труда за поправянето им.
16. При забелязване на повреди или нередности на къмпинга гостите трябва да уведомят управителя на къмпинга в писмен вид на място или по електронна поща на welcome@campingbatak.com. Управителят е отговорен за отстраняване на повредите и/или нередностите в разумен и практичен срок. За всякакъв друг вид оплаквания гостите имат възможността да ги впишат в Книгата за оплаквания на къмпинга в деня на оплакването, но не по-късно от 3 дни след последния ден на престой на къмпинга, като след вписване на оплакването гостите получават входящ номер. Управителят на къмпингът адресира всички оплаквания в писмен вид на посочен от госта адрес или електронна поща в 7 дневен срок.